Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη», σε ρόλο Big Brother στην τσέπη μας!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΙΑ....... 

Η «φοροκάρτα», που θα χρησιμοποιήσουμε το 2012-2013 για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των οικονομικών συναλλαγών μας σε τράπεζες και καταστήματα, ώστε να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων για την εφορία, είναι απλώς η αρχή. Το «κυρίως μενού» έρχεται στο τέλος του επόμενου χρόνου, οπότε αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη». Και οι δύο κάρτες, ωστόσο, προκαλούν...  έντονους προβληματισμούς και αντιδράσεις νομικών αλλά και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και τις σχέσεις τους με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Νέα ταυτότητα
Σύμφωνα με την άποψη που επικρατεί σε κυβερνητικούς κύκλους, η «κάρτα του πολίτη», που θα αντικαταστήσει την παλαιά αστυνομική ταυτότητα, θα είναι βιομετρικού τύπου και θα περιλαμβάνει, εκτός του μικροτσίπ, ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου της, τουλάχιστον δύο δακτυλικά του αποτυπώματα, την ηλεκτρονική του υπογραφή για συναλλαγές με διάφορες υπηρεσίες και σωρεία άλλων προσωπικών πληροφοριών (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ), τα οποία θα τον ταυτοποιούν.
Το περιεχόμενο της νέας κάρτας προκύπτει, λένε κυβερνητικές πηγές, από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 444/2009, που υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ε.Ε. να καθιερώσουν εντός δύο ετών βιομετρικά στοιχεία στα διαβατήρια και όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Ηδη στα ελληνικά διαβατήρια έχουν ενσωματωθεί και η ψηφιακή φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.
Με δεδομένο ότι η κάρτα του πολίτη θα αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα, η οποία θεωρείται σήμερα ταξιδιωτικό έγγραφο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η υποχρέωση ενσωμάτωσης αυτών των στοιχείων πρέπει να επεκταθεί και στη νέα «κάρτα του πολίτη». Έτσι, δέκα χρόνια μετά την κατάργηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, αυτά επανέρχονται, για λόγους ασφάλειας, μέσω της Ε.Ε.! Οι φόβοι αυτοί αυξάνονται αν αναλογιστεί κανείς ότι στις νέες πλαστικοποιημένες κάρτες θα υπάρχει μικροτσίπ, όπου θα αποθηκεύονται κρίσιμες πληροφορίες, καθώς και μια σειρά από προσωπικά στοιχεία των πολιτών. Μέλη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εκτός της γενικής ανησυχίας για την έκταση εφαρμογής της «φοροκάρτας» που εξέφρασε στη Βουλή ο πρόεδρός της, Χρ. Γεραρής, έλεγαν στην «Κ.Ε.» ότι «η έκταση των στοιχείων που ζητείται να καταγράφονται φαίνεται να δημιουργεί πρόβλημα μείζονος διακινδύνευσης στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών».


 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ..
Και έκαμεν πάντας τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλούσιους και τους πτωχούς και τους ελεύθερους
και τους δούλους να λάβωσιν χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών και να μη
δύναται μηδείς να αγοράσει ή να πωλήσει ειμή ο έχων το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του
ονόματος αυτού. Εδώ είναι η σοφία, όστις έχει τον νουν άς λογαριάσει τον αριθμόν του θηρίου διότι είναι
αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός αυτού είναι 666.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΣ ΧΕΡΙ Η ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ.... ΑΔΕΛΦΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ BARCODE ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΝΕΤΕ (ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ) ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ .....   ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΘΗΚΑΝ ΛΕΓΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ..... ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΒΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ..... ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΔΥΝΗ......
ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΘΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ .... ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ .... Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΗΣ ΩΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ....
ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...
ΟΣΤΩΣΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ...

Οι διαχειριστες του ιστολογιου....
Για επικοινωνια ... arisgalaxyace@gmail.com