Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Μοναδικά & ανεπανάληπτα αξιοθέατα κάτω από τη γη (μέρος α')

Image
Και όμως, υπάρχουν μέρη ανεπανάληπτα κάτω από την επιφάνεια της γης, μέρη που ίσως να μην είχατε ξανακούσει ποτέ στο παρελθόν ή να μην φανταζόσαστε ότι θα λειτουργούσαν και ως...

αξιοθέατα: υπόγειες πόλεις, κατακόμβες, παλιές πολεμικές αποθήκες και τούνελ, αποτελούν πλέον αξιοθέατα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ρίχνουν φως στη... σκοτεινή ιστορία του κόσμου, είτε αποτελούν μοντέρνα μέρη αναψυχής.
Σοβιετική αποθήκη 42 – Μόσχα, Ρωσία (μετρό Taganga)
Image
Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τη δεκαετία του ’50 και του ’60, η ΕΣΣΔ φοβόταν μια επίθεση από τις ΗΠΑ και κατασκεύασε μυστικά υπόγεια καταφύγια. Το Bunker 42 ( www.bunker42.com ) είναι ένα τέτοιο καταφύγιο που προοριζόταν για την στρατιωτική μονάδα επικοινωνίας. Βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή κάτω από μια πολυκατοικία, στα 60 μέτρα κάτω από τη γη. Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο και την πτώση της ΕΣΣΔ, η αποθήκη βγήκε σε πλειστηριασμό και σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο του Ψυχρού Πολέμου, όπου θα περπατήσετε μέσα σε τεθωρακισμένους σωλήνες και αίθουσες.

Coober Pedy – Νότια Αυστραλία

Image
Το Coober Pedy είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα μέρη στον κόσμο. Είναι μια πόλη όπου (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας) περίπου το 80% του πληθυσμού της, ζει και εργάζεται υπόγεια. Πρόκειται για μια πόλη ορυχείων εξόρυξης οπαλίου, όπου υπήρξε μια τεράστια εισροή μεταλλωρύχων από το 1915. Υπάρχουν πολλές σήραγγες και σημεία εισόδου και η εξόρυξη συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Άλλες υπόγειες κατασκευές που λειτουργούν όπως και οι υπέργειες, συμπεριλαμβάνουν μια εκκλησία, καταστήματα, γκαλερί τέχνης, ένα ξενοδοχείο και διάφορα γραφεία και επιχειρήσεις. Το πιο ασυνήθιστο όμως είναι το γήπεδο του γκολφ, όπου δεν υπάρχει καθόλου γρασίδι.


Κατακόμβες - Παρίσι, Γαλλία
Image
Ο υπερπληθυσμός στα μεσαιωνικά νεκροταφεία στο κέντρο του Παρισιού, στα τέλη του 18ου αιώνα, οδήγησε την κυβέρνηση στη δημιουργία υπόγειων μαζικών τάφων. Κατά τη διάρκεια 18 μηνών, από το 1785, τα οστά και τα σώματα 6 εκατ. ανθρώπων, μετακινήθηκαν από όλη την πόλη τη νύχτα σε ένα νέο μέρος. Στις κατακόμβες είναι διατεταγμένα σε τεράστιους σωρούς. Το δίκτυο των περίπου 320 χλμ. υπόγειων γαλαριών, περιέχει εκατομμύρια οστών και το μικρό μέρος που είναι ανοικτό για το κοινό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τα ανθρώπινα οστά -συμπεριλαμβανομένων αμέτρητων κρανίων- είναι διατεταγμένα σχηματίζοντας διάφορα σχέδια, όπως σταυρούς, πρόσωπα κ.ά.
Τούνελ Greenwich Foot – Λονδίνο, Αγγλία

Image
Η σήραγγα κάτω από τον Τάμεση, μεταξύ Greenwich και Isle of Dogs, άνοιξε για πρώτη φορά το 1902. Κατασκευάστηκε έτσι ώστε οι εργαζόμενοι που ζουν στη νότια πλευρά του Τάμεση, να μπορούν να πάνε στη δουλειά τους στις αποβάθρες και στα ναυπηγεία στη βόρεια πλευρά. Η σήραγγα μήκους 300 μ. εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη και είναι ίσως ο πιο ασυνήθιστος τρόπος να διασχίσει κανείς τον Τάμεση.
London Dungeon – Λονδίνο, Αγγλία
Image
Το London Dungeon ( www.the-dungeons.co.uk ) είναι η μεγαλύτερη «σκοτεινή» τουριστική ατραξιόν στην Ευρώπη και βρίσκεται κάτω από τις καμάρες της γέφυρας του Λονδίνου. Δε συστήνεται για όσους έχουν προβλήματα καρδιάς και για τους ιδιαίτερα ευαίσθητους, καθώς οι επισκέπτες βλέπουν βασανιστήρια, εκτελέσεις και μακάβριες μεσαιωνικές σκηνές. Πρόκειται για μια τρομακτική διαδρομή μέσα από τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου, μια βόλτα με βάρκα στην κόλαση και ο λαβύρινθος του Lost, αποτελούν μερικές από τις ατραξιόν που προσφέρονται, ενώ ηθοποιοί, προσθέτουν τρόμο και αγωνία στις σκηνές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ....
ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...
ΟΣΤΩΣΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ...

Οι διαχειριστες του ιστολογιου....
Για επικοινωνια ... arisgalaxyace@gmail.com