Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Βερολίνο προς Αθήνα: Αναδιαπραγμάτευση τέλος, δεν κάνουμε εκπτώσεις!

Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, το Βερολίνο «στηλώνει τα πόδια»
και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου. Σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι προσδοκίες στην Αθήνα, Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι....
το Βερολίνο αναμένει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει πιστά τους όρους όσων έχουν συμφωνηθεί, όρους οι οποίοι παραμένουν «εκτός διαπραγμάτευσης». «Δεν είναι ώρα να κάνουμε εκπτώσεις στην Ελλάδα» φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας στο πρακτορείο ειδήσεων, προσπαθώντας να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο που δημιούργησαν οι δηλώσεις του Γκίντο Βεστερβέλε περί παροχής στην Αθήνα «περισσότερου χρόνου για μεταρρυθμίσεις». «Οι δηλώσεις του Βεστερβέλε, που ανήκει στους Φιλελεύθερους και όχι στους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, δεν εκφράζουν την ευρύτερη κυβερνητική γραμμή», είπαν ανωνύμως στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Σχετικά με μία επιμήκυνση του Μνημονίου με μετάθεση των δημοσιονομικών στόχων του, μία από τις πηγές αυτές είπε: «Ξεχάστε το. Κάτι τέτοιο θα μας οδηγούσε πιο κοντά σε ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και απέχουν πάρα πολύ από κάτι τέτοιο. ... Φυσικά θα συνομιλήσουμε με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στο τραπέζι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ....
ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...
ΟΣΤΩΣΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ...

Οι διαχειριστες του ιστολογιου....
Για επικοινωνια ... arisgalaxyace@gmail.com