Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Αναταραχή σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη βλέπει το Stratfor


Τα αμερικανικά think tanks βλέπουν όλο και πιο σίγουρο το ξέσπασμα γεωστρατηγικής αναταραχής σε όλη την Ευρώπη, απόρροια της οικονομικής κρίσης.

Ο Jonathan-Simon Sellem στο JSSNews αλλά και το ίδιο το Stratfor:

- Η Ελλάδα αν κατρακυλήσει σε ανεξέλεγκτες...
καταστάσεις θα παρασύρει και την Κύπρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί της

- Η Ισπανία δεν σώζεται, αλλά το πρόβλημα αναχρηματοδότησης της Ιταλίας είναι πολύ μεγαλύτερο

- Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εσωτερική κατάρρευση σε Ελλάδα και Κύπρο για να τις ελέγξει στρατηγικά μαζί με τα ενεργειακά αποθέματα που έχουν. Ας δούμε και τα σημαντικότερα σημεία των αναλύσεων:.

- «Σε δύο εβδομάδες, οι Έλληνες θα πάνε πάλι στις κάλπες. Η άκρα αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Τους τελευταίους μήνες, η βία χτύπησε τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνθρωποι σε απόγνωση αυτοκτονούν δημόσια, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η λεγόμενη αραβική άνοιξη, που ανέτρεψε πολλά αραβικά καθεστώτα, ξεκίνησε με την αυτοθυσία ενός πλανόδιου πωλητή στην Τυνησία».

- «Αργότερα αυτό το μήνα, η Ελλάδα θα χρειαστεί 5,2 δισ. € σε κεφάλαια διάσωσης από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αντάλλαγμα, οι Έλληνες πρέπει να περάσουν 14,5 δισεκατομμύρια € σε μέτρα λιτότητας. Ποια κυβερνηση είναι ικανή μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να πάρει τέτοια μέτρα χωρίς να κινδυνέψει με επανάσταση; Εάν ο θυμός και η απογοήτευση συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, η χώρα θα μπορούσε να κατρακυλήσει στο χάος».

- «Ένα χάος που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την Κύπρο, όπου η κατάσταση είναι εξίσου ασταθής λόγω του ότι η Κύπρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία της Ελλάδας. Μια κατάρρευση της Ελλάδας θα παρέσυρε τη Κύπρο μαζί της αφού ενώ η Ρωσία διέσωσε τον δημοσιονομικό τομέα με το δάνειο των 3 δισ. ευρώ οι τράπεζές της μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα».

- «Και αν η ΕΕ δεν παρέχει τα χρήματα, άλλοι θα μπορούσαν: Τον Δεκέμβριο του 2012, η Ρωσία είχε ήδη παράσχει ένα διμερές δάνειο 3 δισ. ευρώ. Η Ρωσία είναι σίγουρα σε θέση να διασώσει τη Κύπρο. Οι Ρώσοι, όμως, είναι πιθανό να θέλουν κάτι σε αντάλλαγμα. Αν παρέμβει η Ρωσία, που μπορεί να νιώσει ότι κλονίζεται η θέση της στην Συρία η στρατηγική κατάσταση σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να αλλάξει, αφού θα θελήσει να αποκτήσει στρατηγικές προσβάσεις σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα και μια βυθισμένη Κύπρο».Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ....
ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...
ΟΣΤΩΣΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ...

Οι διαχειριστες του ιστολογιου....
Για επικοινωνια ... arisgalaxyace@gmail.com