Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Ισραηλινός βουλευτής: «Ήρθε η ώρα να τελειώσει η μουσουλμανική κατοχή στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ»

Ο Ισραηλινός βουλευτής Aryeh Eldad (του κόμματος ‘Ichud Leumi’ / ‘Εθνική Ενότητα’) έκανε έκκληση την Πέμπτη να τελειώσει ο μουσουλμανικός έλεγχος στις επισκέψεις στο Όρος του Ναού.

«Ήρθε η ώρα για τον τερματισμό της κατοχής», δήλωσε σε επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Yitzchak Aharonovitch. «Της μουσουλμανικής κατοχής που συνέβη... 1.300 χρόνια πριν, και είναι ακόμα σε ισχύ στο Όρος του Ναού, φυσικά."
  
Ο Eldad (φωτο) εξοργίστηκε με τη σύλληψη ενός Εβραίου επισκέπτη στο Όρος του Ναού την Πέμπτη το πρωί, και την απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει στον γνωστό ραββίνο Yisrael Ariel, που είναι ο ιδρυτής του Ινστιτούτου του Ναού, να επισκέπτεται τον ιερό χώρο. Ο Ραβίνος Άριελ (φώτο κάτω) ήταν ένας από τους αλεξιπτωτιστές που βοήθησαν στην απελευθέρωση του Όρους του Ναού και του Τείχους των Δακρύων στο Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967.

"Πρόκειται για μια απαράδεκτη κλιμάκωση της προσβολής της ελευθερίας της λατρείας στο Ισραήλ, και ένα ακόμη βήμα προς την παραχώρηση του ιερότερου χώρου του Εβραϊκού λαού στον αραβικό εχθρό και την Waqf (αναφαίρετο ισλαμικό κληροδότημα που αναφέρεται κυρίως σε κάποιο κτίριο)," κατηγόρησε.

Ο ραβίνος Yehuda Glick, δήλωσε ότι στον ραβίνο Αριέλ αρνήθηκε η είσοδος στο Όρος του Ναού, την Τετάρτη, καθώς ο ίδιος προσπάθησε να ανέβει προς τιμήν της Rosh Chodesh, της αρχή του επομένου εβραϊκού μήνα. Η αστυνομία είπε ότι ο ραβίνος Αριέλ είχε αποκλειστεί μόνιμα, και δεν θα πω γιατί, είπε ο ραβίνος Glick.

Η σύλληψη ενός Εβραίου επισκέπτη
Ο Εβραίος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί ενώ μιλούσε στους συντρόφους του από τη Μισνά, πρόσθεσε ο ραβίνος Glick. Οι Εβραίοι απαγορεύεται να προσευχηθούν στο Όρος του Ναού, αλλά συνήθως μπορούν να μιλήσουν.

Επίσης την Πέμπτη, ένας Εβραίος επισκέπτης στο Όρος του Ναού παραπονέθηκε ότι οι μουσουλμάνοι αξιωματούχοι τον διέταξαν να αφαιρέσει το kippah του επειδή τους προσβάλει.

...logooooooo2-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ....
ΟΤΙ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ...
ΟΣΤΩΣΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ...

Οι διαχειριστες του ιστολογιου....
Για επικοινωνια ... arisgalaxyace@gmail.com